Wat zijn we trots: op dinsdag 29 september is de Henny Hogenbijl Prijs voor Amateurfilm 2020 uitgereikt aan Hemmo Bruinenberg, initiatiefnemer en voortrekker van het project Ithaka Filmt. Deze geldprijs ter waarde van € 15.000,- wordt uitgereikt aan personen of instanties die zich verdienstelijk maken op het gebied van (amateur)film.

Uit het juryrapport: 
Hemmo wint de prijs vanwege zijn jarenlange inzet voor het project waarin jonge nieuwkomers in schakelklassen aan de wereld van het film maken kunnen proeven en deelnemen. Hemmo heeft de prijs in ontvangst genomen als oprichter van het project is en omdat hij ervoor heeft gezorgd dat het kan blijven groeien en bloeien. Hij betrekt daarbij ook anderen. zoals bijvoorbeeld De frisse blik.
Met zijn activiteiten en zijn grandioze inzet en enthousiasme toont Hemmo zich een waardig winnaar, in de voetsporen van de naamgever van de prijs: Henny Hogenbijl. De Henny Hogenbijl Prijs is uitgereikt in Pathé Rembrandt te Utrecht tijdens de premières van de Ithaka Filmacademie op het Nederlands Filmfestival.

En nu? 
Met de prijs van het Hogenbijl Fonds gaat Hemmo met Stichting Common Frames het talentontwikkelingstraject versterken en ook verdere begeleiding bieden in de vorm van het Talent Team. Dat kan gaan van individuele coaching tot meewerken aan media opdrachten en ambassadeurschap van de Stichting Common Frames.

Fotografie: Elisabeth Beelaerts

Prijsuitreiking Henny Hogenbijl Prijs.