Co-productie van Common Frames, Shaker Productions en Universiteit Utrecht

Terwijl het virus Covid-19 zich over de wereld verspreid, verspreid ook discriminatie zich.Sommige mensen hebben het virus gebruikt als excuus om anderen te discrimineren.

Dit is op verschillende plekken in de wereld gebeurd, met verschillende groepen als doelwit. In het begin van de Corona-crisis werd de schuld bij China en het Chinese volk gelegd. Mensen met een Aziatische uitstraling werden in Europa ook gediscrimineerd en gestigmatiseerd. Enkele maanden later begonnen ook andere kwetsbare en minderheidsgroepen te worden gediscrimineerd. Dit was ook te zien in Nederland, waar politici als Geert Wilders  niet-westerlingen de schuld gave voor de grote verspreiding van het virus.

In een korte video met meerdere lagen bekijkt student Wendy (sinds vier jaar woonachtig in Nederland) enkele schokkende voorbeelden van discriminatie van mensen van Aziatische afkomst. Van de voormalige Amerikaanse president tot het spottende en discriminerende lied van een Nederlands radiostation. Ze reflecteert op deze voorbeelden en vertelt persoonlijke ervaringen uit haar eigen leven. Een levendig voorbeeld van de gevolgen van discriminatie voor de slachtoffers.