Ithaka Media Lab Online verder uitgebreid

Voor ons project Ithaka Media Lab hebben we met de steun van Stichting Horizon een nieuwe les kunnen ontwikkelen over complottheorieën. De les is zo ontwikkeld dat deze zowel in de klas als via thuisonderwijs gegeven kan worden. In de les leren leerlingen wat een complottheorie is en maken ze een eigen complot-meme. 

De les is geschikt vanaf niveau A2 en kan aangevuld worden met optionele opdrachten (zoals een inhoudelijke discussie). Zo kan je precies kijken wat past bij het niveau en de mogelijkheden in jouw klas. De les is vanaf nu te vinden op www.ithakamedialab.nl.

Educatief ontwerper Meldrid Ibrahim ontwikkelde deze les na gesprekken met verschillende leerlingen van de Ithaka ISK, ook werd de les van feedback voorzien door NT2 docenten. De komende periode zullen wij zorgvuldig monitoren of de les nog aanpassingen vereist na gebruik in de klas, wij ontvangen dan ook graag je feedback als je met deze les hebt gewerkt (mail dit naar ).

Vernieuwing gehele lespakket – november

In de komende periode vernieuwen we ook onze gehele lessenserie Ithaka Media Lab. De afgelopen twee jaar hebben we feedback verzameld en hebben verschillende experts naar onze lessenserie gekeken. Ook actuele ontwikkelingen worden meegenomen in de nieuwe editie van Ithaka Media Lab, zoals de les over complottheorieën. We verwachten de nieuwe lessenserie te kunnen presenteren op 8 november 2021, tijdens het congres van LOWAN.