Jonge nieuwkomers vertonen zelfgemaakte korte films op Nederlands Film Festival

Leuk nieuws! Verschillende jonge nieuwkomers vertonen op 28 september 2021 voor het eerst hun zelfgemaakte korte films op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De films zijn gemaakt als onderdeel van de Ithaka Filmacademie, waarbij getalenteerde jongeren samen met filmprofessionals aan de slag gaan met alle facetten van film. Het resultaat is een bijzondere selectie films: van persoonlijk drama tot science fiction. Vijf diverse korte verhalen met in ieder geval één overeenkomst: de ideeën en perspectieven van de nieuwe Nederlanders staan voorop.

De Ithaka Filmacademie geeft de meest talentvolle jongeren van Ithaka Filmt de kans om nog een film te maken Ze krijgen hierbij begeleiding van een professionele filmmaker en een productiebudget waarmee ze bijvoorbeeld locaties kunnen regelen of andere filmprofessionals kunnen inhuren om hun film nog sterker te maken. Zo kregen de jongeren dit jaar hulp van regisseur Thaeer Muhreez en acteurs Daniël Kolf en Reiky de Valk. Als kers op de taart worden de debuutfilms van de jongeren dit jaar vertoond op het Nederlands Film Festival.

Benieuwd naar de films van de jonge nieuwkomers? Er zijn kaarten beschikbaar voor de Premières Ithaka Filmacademie op het Nederlands Film Festival. Ga daarvoor snel naar www.filmfestival.nl! 

Kijk ook vooral even naar de trailer: