Common Frames zoekt een Stagiair (M/V/X) Filmeducatie voor het project Ithaka Filmt

Deze stagefunctie is inmiddels vervuld. Wil jij bij ons stage lopen? Ook voor volgend jaar zoeken we weer iemand! Stuur ons een mail en we kijken samen naar de mogelijkheden! 

Bij Common Frames houden we van film en van media maken. Wij geloven dat je sterker staat in deze maatschappij als je weet hoe je media kunt maken. Dat geldt voor iedereen, maar vooral ook als je nieuw bent in Nederland. Daarom doen we film- en mediaprojecten met (jonge) nieuwkomers. In onze verschillende projecten brengen we diverse leefwerelden samen en gaan we op zoek naar gedeelde kaders. Zo bouwen we bruggen tussen leefwerelden van hier, daar, toen, nu en later. Bij ons werk staan participatie, co-creatie en eigenaarschap centraal.

Ithaka Filmt is een landelijk filmproject van Common Frames dat plaatsvindt op Internationale Schakelklassen. Jongeren die net naar Nederland zijn gemigreerd, volgen hier (taal-)onderwijs. Samen met deze scholieren gaan we films maken. Onze film coaches helpen ze in een driedaagse workshop om hun verhaal te bedenken, te filmen en te monteren. De eindproducten worden vervolgens vertoond in een lokale bioscoop. De beste producties krijgen zelfs een kans op vertoning op het Nederlands Filmfestival!

Voor het project Ithaka Filmt is Common Frames op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die met ons op reis gaat langs de scholen in Nederland. Je werkt veel met de jongeren en assisteert de film coach tijdens de workshops op scholen. Daarnaast ondersteun je de organisatie in de voorbereiding van de workshops, de productie van de vertoningen en (als je dat leuk vindt) ook de marketing.

Functie eisen:

  • Je volgt een relevante mbo-, hbo- of wo-opleiding;
  • Je vindt het leuk om jongeren enthousiast te maken over film en media
  • Je vindt het leuk om te werken met een cultureel-diverse groep jongeren tussen de 11 en 20 jaar;
  • Je bent proactief, flexibel inzetbaar en enthousiast over de doelen van Common Frames;
  • Je bent van 10 januari tot 30 april 2022 beschikbaar. Een langere stageperiode is bespreekbaar;
  • Woonachtig in de regio Utrecht/Amersfoort is handig (maar niet essentieel);

Common Frames biedt:

  • Een stageplek voor minimaal 24 uur per week voor minimaal 4 maanden (maximaal 6 maanden);
  • Een stagevergoeding van 300 euro bruto op basis van 40 uur per week (exclusief reiskosten);
  • Een dynamische werkomgeving waar het zowel mogelijk is om te werken met jongeren afkomstig uit de hele wereld, als met professionele filmmakers en experts op het gebied van media in relatie tot migratie en diversiteit.

Solliciteren:

Lijkt het je leuk ons team te komen versterken? Mail dan jouw motivatie en cv vóór 19 november 2021 naar Hemmo Bruinenberg, algemeen directeur van Common Frames: . Voor meer informatie kun je ook terecht bij dit mailadres. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.