Ruim 50 klassen met jonge nieuwkomers gaan zelf films maken

Deze week zijn we begonnen met een nieuwe editie van Ithaka Filmt! We zijn erg blij dat we welkom zijn op de scholen en trappen deze week af op de Ithaka ISK in Utrecht met direct 4 klassen tegelijk. Een workshop van Ithaka Filmt duurt in totaal 3 dagen, waarin de jongeren helemaal hun eigen film maken – van script tot montage. Vanaf januari tot en met juni 2022 gaan meer dan 50 klassen mee doen met ons project, met scholen uit Utrecht, Groningen, Amersfoort, Nijmegen, Rotterdam, Ter Apel, Leiden, Laren, Amstelveen en Haarlem. 

De films die we mogen publiceren kan je straks terug vinden op ons YouTube kanaal, waar de beste film van vorig jaar al meer dan 17.000 keer is bekeken! Het project Ithaka Filmt stopt niet na de film workshops, maar omvat ook een talentontwikkelingstraject waarin 5 groepjes filmmakers nog een film mogen maken: de Ithaka Filmacademie. Deze films worden eind september vertoond op het Nederlands Filmfestival!

Ithaka Filmt zou niet kunnen bestaan zonder de bijdragen van fondsen. Dit jaar dragen het Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds 21, Dioraphte, Stichting Kinderpostzegels, Triodos Foundation, VSB Fonds, Gemeente Utrecht en Gemeente Amersfoort bij aan het project. We zijn enorm dankbaar voor het vertrouwen van deze fondsen in ons project.

Volg onze social media voor leuke updates over Ithaka Filmt en onze projecten!

Foto: Joeri Calis.