Film presentatie met 26.000 gezichten in Zeist

Jonge asielzoekers presenteren het resultaat van een filmworkshop op zaterdag 12 en 19 maart in het Torenlaan Theater in Zeist. Inwoners van Zeist worden van harte uitgenodigd hen te ontmoeten en deze jonge vluchtelingen en hun ouders beter te leren kennen.

In de voorjaarsvakantie houden we samen met 26.000 Gezichten twee korte Filmworkshops 26.000 Gezichten in de Noodopvang voor Gezinnen Huis ter Heide. Kinderen van 9 – 14 jaar en jongeren van 18 – 23 jaar oud leren hoe zij een film kunnen maken over een onderwerp naar keuze. Als afsluiting van deze workshops houden wij een presentatie van de gemaakte films in het Torenlaan Theater te Zeist, als ontmoeting met de burgers van de Gemeente Zeist. Wij laten in de presentatie een compilatie zien van de resultaten van de deelnemers. Tijdens de ontmoeting is er ook ruimte om deze kinderen en jongeren én hun ouders beter te leren kennen, vragen te stellen en meer te horen over hun achtergronden. De middagen worden gepresenteerd door Bright Richards, acteur van New Dutch Connections, die zelf als jongeman de oorlog in Liberia ontvluchtte.

Zaterdag 12 maart komen de jongeren van 18+ samen met hun familie naar het Torenlaantheater. Ook zal Pariya Amani daar aanwezig zijn, met wie wij de korte film ‘De lessen van Pariya’ maakten. Deze wordt vertoond, net als de presentatie van de resultaten van de workshop. U bent welkom om met de jonge vluchtelingen in gesprek te gaan en meer te gaan begrijpen van hun leven, hun verleden, heden en toekomstplannen.

De bijeenkomst op zaterdag 19 maart staat in het teken van de kinderen, die meededen aan onze workshops. Samen met hun ouders komen zij in het Torenlaantheater vertellen hoe het met ze gaat en wat ze allemaal bezighoudt. Zij laten de filmpjes zien die zij in de workshop hebben gemaakt. Ook is er een verrassingsprogramma dat leuk is voor kinderen van 9 – 14. Uiteraard zijn met name de kinderen uit Zeist bij deze bijeenkomst van harte welkom!

Plaats: Torenlaantheater, Torenlaan 38, 3701 VK  Zeist,
Zaterdag 12 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Deur open 13.30 uur
Zaterdag 19 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Deur open 13.30 uur
Toegang gratis


Aanmelden via website www.torenlaantheater.nl