Freelance filmcoaches gezocht voor Ithaka Filmt

Common Frames zoekt vanwege de groei van ons project Ithaka Filmt nieuwe filmcoaches. Tijdens Ithaka Filmt maak je korte films met jongeren die net in Nederland zijn. In drie dagen leer je ze alle facetten van het film maken, van script tot de montage. Voor de jongeren is het project een bijzondere kans om niet alleen te leren over film, maar ook hun zelfvertrouwen te ontwikkelen en te leren samenwerken. Ons project vindt plaats binnen het nieuwkomersonderwijs verspreid over Nederland, van Groningen tot Rotterdam. Binnen dit onderwijs leren jongeren uit alle hoeken van de wereld de Nederlandse taal en andere belangrijke vaardigheden voor hun vervolgonderwijs. Het project Ithaka Filmt vindt plaats van november 2022 t/m juli 2023.

Over Common Frames:
Common Frames staat voor het delen van jouw kijk op de wereld en het delen van jouw eigen verhaal. Wij houden van film en media. Wij geloven dat je sterker staat in deze maatschappij als je weet hoe je media moet maken. Dat geldt voor iedereen, maar vooral ook als je nieuw bent in Nederland. Daarom doen we film- en mediaprojecten met jonge nieuwkomers. In onze projecten staan participatie, eigenaarschap en co-creatie centraal.

Wij zoeken iemand die

  • kan en wil werken met een superdiversiteit aan jongeren, zowel in culturele als in educatieve achtergrond (van analfabeet tot hbo-niveau)
  • zelf actief is als filmmaker (welk gebied maakt niet uit)
  • kan improviseren en enthousiasmeren
  • vroeg kan opstaan
  • goed de basis van het film maken kan overdagen in een workshop
  • een workshop in de Nederlandse taal kan geven
  • het is handig als je een rijbewijs / auto hebt (maar niet essentieel)

Wij bieden
Je werkt op freelance basis en krijgt een vergoeding van 310 euro per workshopdag. Een workshop duurt bij dit project drie lesdagen. Als je bij ons komt werken begeleiden we je goed tijdens de eerste workshops. Daarnaast krijg je ook een training samen met de andere coaches die jou kan sterken als je voor de klas staat. Onze intentie is dan ook dat onze samenwerking niet eenmalig is. Natuurlijk vergoeden we ook jouw reis- en verblijfkosten. Er zijn bovendien regelmatig kansen dat je klussen kan doen voor één van onze andere projecten of opdrachtgevers, zoals workshops en filmopdrachten.

In gesprek?
Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken of je bij het project en bij onze organisatie past. Stuur graag een korte motivatie met CV en/of voorbeelden van je werk naar Hemmo Bruinenberg (Algemeen directeur) via . Doe dit uiterlijk 7 oktober 2022. Wil je meer weten? Neem gerust contact op via bovenstaand mailadres en kijk rond op deze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.