Op woensdag 22 maart 2023 vertonen leerlingen van ISK Het Gooi hun zelf geproduceerde korte films tijdens het ISK Het Gooi Filmfestival. De filmvertoning dient als afsluiting van het bekroonde filmproject Ithaka filmt, waarin jongeren zelf films leren maken. De vertoning bij Beeld en Geluid is de eerste van de vijf reeds geplande ISK filmfestivals in Nederland dit jaar.

Sinds de start in 2016 van het omvangrijke filmproject Ithaka Filmt, zijn er ruim 2000 jongeren betrokken geweest op 15 verschillende ISK’s in Nederland. Een Internationale Schakelklas (ISK) is bedoeld als tussenstap voor jonge nieuwkomers tussen de 12 en 18 jaar die net in Nederland zijn en uiteindelijk doorstromen naar het reguliere onderwijs. Doorstroming duurt gemiddeld 2 jaar.

In 3 dagen leren de jongeren hoe je een korte film maakt, van conceptontwikkeling tot aan filmen, acteren en montage. Een belangrijk onderdeel van de workshop is leren samenwerken en spreken voor de camera. Tijdens de vertoning in de bioscoop wordt het leidende thema vrijheid besproken, met titels zoals: De Waarheid en Super Ster Ali. De grootste talenten van het gehele project Ithaka Filmt, krijgen de kans om onder intensieve begeleiding en met productiebudget een nieuwe korte film te maken. Deze films worden vertoond op het Nederlands Filmfestival.

De vertoning vindt plaats in de filmzaal van Beeld & Geluid op woensdag 22 maart om 14.00 uur. Er is mogelijkheid om de films gratis te bekijken samen met de jonge makers, onder voorbehoud dat er ruimte is. Stuur een mail naar .

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.