Korte films over vrijheid
Vrijheid is een breed begrip. Afhankelijk van waar je bent opgegroeid en wat je hebt meegemaakt, kan de betekenis voor iedereen anders zijn. Tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei, worden er dit jaar bijzondere films vertoond die zijn gemaakt door jonge nieuwkomers van Internationale Schakelklassen (ISK) in Utrecht en Amersfoort. Met onder andere titels als ‘Lekke Band’ en ‘Liefde Wint’, wordt er een boeiende selectie getoond. Ben je nieuwsgierig? Sluit dan aan in de Bibliotheek aan de Neude in de filmzaal van het Hoogt om 14.00 uur of 15.30 uur (klein zaaltje).

De vertoning wordt gepresenteerd door cabaretier Farbod Moghaddam en de makers van de film zijn aanwezig voor een korte Q&A.
Meer informatie over het programma in de Bibliotheek tijdens het bevrijdingsfestival is via deze link te vinden:
https://www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl/programma-2023/bibliotheek-neude/


Over Common Frames
Bij Common Frames gaan we met jonge nieuwkomers aan de slag met bijzondere film- en mediaprojecten. Ithaka Filmt is een project waarbij scholieren in drie dagen tijd een korte film leren maken, met als thema dit jaar: Vrijheid. Het hart van Common Frames ligt in Utrecht, maar de projecten vinden plaats in heel Nederland. Voor het werken met het thema vrijheid ontwikkelden we een speciale les samen met Stichting Vredeseducatie en werden we ondersteund door het vFonds. Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.