Kom jij stage lopen bij ons? 

Bij Common Frames doen we film- en mediaprojecten met (jonge) nieuwkomers. We houden enorm van verhalen vertellen. Wij geloven dat je sterker in de Nederlandse maatschappij staat, wanneer je media maakt en jouw eigen verhaal kan vertellen. We maken media met jonge nieuwkomers, creëren een podium voor deze verhalen en ondersteunen jonge talentvolle makers in hun ambities op het gebied van media.

In de stageperiode van augustus 2024 t/m januari 2025 draai je mee in verschillende projecten die we doen in het nieuwkomersonderwijs. Hier leren jongeren die net in Nederland zijn de taal en worden ze voorbereid op hun nieuwe Nederlandse school. De jongeren maken bij onze projecten zelf films en we vertonen de beste films op middelbare scholen en zelfs het Nederlands Filmfestival. Daarnaast ben je betrokken bij de producties van het Talent Team en onze Nieuwmakers Community.

Common Frames is op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die ons wilt ondersteunen bij het organiseren van onze vertoningen, het ontwikkelen van en assisteren bij workshops en het ondersteunen van het Talent Team en Nieuwmakers Community. Je helpt mee bij de productie, als workshopassistent, maar ook bij de marketing. Lekker allround. In overleg kunnen we het verder toespitsen op jouw ambities.

Functie eisen:

 • Je wilt meer ervaring opdoen met dit type werk;
 • Je vindt het leuk om andere jongeren enthousiast te maken over film en media;
 • Je staat ervoor open te werken met een diverse groep jongeren tussen de 10 en 20 jaar;
 • Je bent van half augustus 2024 tot en met januari 2025 minimaal 3 dagen per week beschikbaar. Een langere of kortere stageperiode en/of meer dagen per week is mogelijk.
 • Je mag de stage ook invullen als werkervaringsplek.

Common Frames biedt:

 • Een stageplek voor minimaal 24 uur per week (3 dagen) voor minimaal 4 maanden;
 • Een vergoeding van 300 euro op basis van 40 uur per week, ook eventuele reiskosten worden vergoed;
 • Een leuke werkplek vlakbij Utrecht Centraal die we delen met inspirerende organisaties als Freedom City, een fotograaf en House of HipHop;
 • De kans om netwerk op te doen in de media- en cultuursector en inspirerende filmmakers te ontmoeten;
 • De kans om zelf jouw stage taken te kiezen, in onze kleine organisatie is veel mogelijk en staat jouw leerproces centraal.
 • Een jong team en flexibele uren die je perfect kan combineren met jouw studie of andere werkzaamheden.

Solliciteren:
Lijkt het je leuk ons team te komen versterken? Mail dan jouw motivatie en (video-) cv vóór 30 juni naar Hemmo Bruinenberg, algemeen directeur van Common Frames: . Voor meer informatie kun je ook terecht bij dit mailadres. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

 

Het team van Common Frames