Mijn reis naar hier

Vierdelige podcastserie over het leven van nieuwkomers in Nederland.

Over

In de vierdelige podcastserie ‘Mijn reis naar hier’ vertellen Hatim, Betty, Prince en Raihana hoe zij een aantal jaren geleden als pubers naar Nederland reisden. Gemaakt door Sanne Sprenger, in nauwe samenwerking met de jongeren en docent Nederlands Rob Bekker.

Podcastserie over de eerste jaren van nieuwkomers in Nederland

In de vierdelige podcastserie ‘Mijn reis naar hier’ vertellen Hatim, Betty, Prince en Raihana hoe zij een aantal jaren geleden als pubers naar Nederland reisden. Voor het volgen van taalonderwijs kwamen zij terecht op Ithaka ISK Utrecht. Alle vier zijn ze overtuigd dat die periode in de schakelklassen een belangrijke rol heeft gespeeld in hun reis naar een volwassen bestaan in Nederland.

De serie bestaat uit 4 afleveringen van circa 15 minuten. De podcast kan worden gebruikt als materiaal voor taallessen en loopbaanoriëntatie.

Klik hier om de podcasts te beluisteren. 

Podcast workshops
Naast dat de podcasts kunnen worden ingezet in de klas, hebben we ook een speciale podcast workshop ontwikkeld, waarin jongeren in drie dagen hun eigen podcast produceren. Deze workshop komt voort uit het project Speak Up! Media for Inclusion en is geïnspireerd op de methodes van onze Franse partner Mouvement Up.

Partners
‘Mijn reis naar hier’ is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, KF Hein Fonds en Stichting Elise Mathilde.