Podcasts

Onze podcasts zijn hieronder te beluisteren, maar ook op jouw favoriete podcast platformen (typ de titel van de podcast in om deze te vinden).

Mijn reis naar hier

In de vierdelige podcastserie ‘Mijn reis naar hier’ vertellen Hatim, Betty, Prince en Raihana hoe zij een aantal jaren geleden als pubers naar Nederland reisden.

Credits:
Een productie van: Common Frames
Samenstelling: Sanne Sprenger
Verteller: Raihana & Rob H. Bekker
Productie: Hemmo Bruinenberg
Feedback en ondersteuning: Kiek Prins
Muziek: Appie Alferink

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Utrecht, KF Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Met dank aan: ZIMIHC en Ithaka ISK

Hatim reisde op zijn 14e van Irak naar Nederland. Op eigen kracht heeft hij veel hindernissen in Nederland kunnen overwinnen, met de steun van goede leermeesters.

Raihana was 17 jaar toen ze vanuit Pakistan vertrok naar Nederland. Ze woont nu 6 jaar in Utrecht en werkt geduldig aan de uitvoering van de dromen die ze als klein meisje al had.

Prince reisde als zestienjarige van Ghana naar Nederland. Hij droomde ervan om hier een voetbalcarrière te starten, maar ook in Nederland loopt het leven soms anders dan gedacht.

Betty kwam als zestienjarige met haar moeder mee van Cuba naar Nederland. Betty bouwt hier aan een internationale carrière, maar Cuba blijft een belangrijk onderdeel van haar identiteit.

Ithaka Vertelt - Podcasts door jongeren

In onze podcast workshops maken jonge nieuwkomers hun eigen audioverhalen. De compilatie van hoorspelen of verhalen zijn onderdeel van de pilotfase van het project Ithaka Vertelt, waarin we podcasts, hoorspelen en audioverhalen maken met jongeren in het nieuwkomersonderwijs. Het hoorspel-script wordt ‘live’ opgenomen in het klaslokaal.

Credits:
Een productie van: Common Frames
Workshop door: Sanne Sprenger en Misha Koole
Montage: Misha Koole
In opdracht van Ithaka ISK Utrecht

Vlak voor de meivakantie in 2022 komen we in klas SVU. Er staat iets groots te gebeuren, want na de meivakantie gaan alle jongeren naar een nieuwe school. Een ‘echte’ school. Met deze podcast halen ze herinneringen op aan hun tijd op de Ithaka ISK en aan hun klas.

In kleine groepen maken leerlingen van klas ISK-VAVO ZUSID1KN2 vier korte fictieve audioverhalen, kort voordat ze doorstromen naar regulier onderwijs. Het hoorspel-script wordt ‘live’ opgenomen in het klaslokaal.