Speak Up

Europees project waarin we media inzetten om inclusie van jonge nieuwkomers te bevorderen.

Over

Speak Up! is een cross-Europees project met als doel om de inclusie van nieuwe Europeanen in hun nieuwe omgeving sneller te laten verlopen. Hiervoor zetten we film, radio en mediawijsheid in. Aan het eind van het project worden de producten uit de workshops getoond op het Ithaka International Film & Media Festival.

We delen 'best practices' in film en mediawijsheid projecten in verschillende Europese landen.

Met dit Europese projecten doen we film- en mediawijsheidprojecten voor jongeren die nieuw zijn in hun land. Speak Up! beantwoord een behoefte voor een soepele overgang naar de nieuwe maatschappij waarin de jongeren terecht komen. Het project wordt georganiseerd en geïmplementeerd door zes organisaties in vijf Europese landen: ERIM en Mouvement Up (Frankrijk), FORMA.Azione (Italië),  NextStep! (Hongarije), Common Frames (Nederland) en Karpos (Griekenland).

Klik hier voor de website van het Europese project.

Het project leidt naar het Ithaka International Film and Media Festival met vertoningen in alle vijf de landen (Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië en Nederland. Daarnaast zijn er internationale expert meetings in Budapest en Utrecht.

Het project wordt in 24 maanden uitgevoerd en bestaat uit verschillende fases:

  • Fase 1: Planning, voorbereiding en training of trainers (December 2019 – Maart 2020)
  • Fase 2: Workshops voor jongeren en evenementen (April 2020 – Juni 2021)
  • Fase 3: Festivals, delen van best practices, communicatie en evaluatie. (Maart 2021 – November 2021)