Wij komen van ver

Filmproductie in co-creatie met ons Nieuwmakers Collectief.

Over

In het kader van het project ‘Next Generation Please’ van museum BOZAR in Brussel ontwikkelen we samen met vier jongeren een documentaire over hun leven in Nederland. De film is in productie en wordt op 19 mei 2024 getoond op een festival in Brussel en op 14 juni 2024 in Utrecht.

Co-creatieve filmproductie met jongeren uit ons Nieuwmakers collectief

In 2024 lanceren we officieel ons Nieuwmakers collectief: een groep jongeren die we de afgelopen jaren hebben leren kennen via ons Talent Team of via stages die graag film willen blijven maken. Samen met de jongeren creëren we in 2024 ‘Wij komen van ver’, een documentaire die we maken voor het project Next Generation Please van Bozar in Brussel.

Vertoning Brussel: 19 mei 2024, Palais de Beaux Arts
Vertoning Utrecht: 14 juni 2024, Wilde Westen

Meer informatie en aanmelden voor de vertoning volgt snel via onze website.

 

Team
Dit project wordt gemaakt onder de artistieke projectleiding van Sanne Sprenger. De verhalen van Gaid Abdo, Remy Nyamukabakaba, Angelina Budkina en Ha Bui staan centraal in het project. Zij worden bij het maakproces ondersteund bij jongeren uit onze talent teams van de afgelopen jaren.

Partners
‘Wij komen van ver’ wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds voor Cultuurparticipatie in het kader van Internationale Samenwerking en een bijdrage van de Evens Foundation via Bozar, Next Generation Please.