We komen van ver

Filmproductie in co-creatie met ons Nieuwmakers Collectief.

Over

In het kader van het project ‘Next Generation Please’ van museum BOZAR in Brussel ontwikkelden we samen met vier jongeren een documentaire over hun leven in Nederland. De film had besloten premières op 19 mei 2024 in Brussel en op 14 juni 2024 in Utrecht. Momenteel werken wij aan plannen voor nieuwe vertoningen.

Co-creatieve filmproductie met jongeren uit ons Nieuwmakers collectief

De documentaire ‘We Komen Van Ver’ is een film waarin vier jonge nieuwkomers in Nederland vertellen over de impact van onvrijwillige migratie tijdens hun adolescentie. In een gefilmd tafelgesprek met elkaar delen zij voor het eerst hun verhalen over de weg die zij hebben afgelegd om te komen waar ze nu zijn. Hun creatieve audiovisuele reis laat zien hoe het opbouwen van een eigen bestaan in de Nederlandse samenleving wordt gevormd door de kansen, begrip van taal en de empathie van anderen. Hoewel hun lot hen hier onverwachts heeft gebracht, zijn ze trots op waar ze vandaan komen en waar ze nu staan.

Vertoning Brussel: 19 mei 2024, Palais de Beaux Arts
Vertoning Utrecht: 14 juni 2024, Wilde Westen

Voor verdere vertoningen zijn we momenteel in overleg. Dit verwachten we na de zomer bekend te maken.

Film vertonen? 
De film is zeer geschikt om breder in te zetten, bijvoorbeeld op ISK’s, in het onderwijs, voor overheden of (sociale) organisaties. Dit doen we graag in combinatie met een nagesprek met de makers. Heeft u hier interesse in? Mail ons dan op .

 

 

Team
Dit project wordt gemaakt onder de artistieke projectleiding van Sanne Sprenger in co-creatie met Gaid Abdo, Remy Nyamukabakaba, Angelina Budkina en Ha Bui. Hun verhalen staan centraal in het project. Zij worden bij het maakproces ondersteund door Mette Christiaanse, Kiek Prins, Ayaz Saadatpour Vahid, Mohammad Amin Mollazadeh, Kais Almohamed en Imeel Bagdi Sar.

Nieuwmakers
In 2024 lanceren we officieel ons Nieuwmakers collectief: een groep jongeren die we de afgelopen jaren hebben leren kennen via ons Talent Team of via stages die graag film willen blijven maken. Samen met de jongeren creëren we in 2024 ‘We komen van ver’.

Partners
‘We komen van ver’ wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds voor Cultuurparticipatie in het kader van Internationale Samenwerking en een bijdrage van de Evens Foundation via Bozar, Next Generation Please.